ENERGIETRANSITIE EXPERIENCE IN EDE VAN START

EDE – Donderdag is de Energietransitie Experience in Ede officieel van start gegaan. Leerlingen uit Ede en daarbuiten kunnen een bezoek brengen aan de duurzame energie installatie op de Kenniscampus in Ede. Onder leiding van docenten van het Streek gaan de leerlingen aan de slag met de energietransitie door te puzzelen en proeven te doen. Zo beleven zij de techniek van de toekomst.

De Gelderse gedeputeerde Peter Kerris verrichtte donderdag de officiële openingshandeling en vertelde de leerlingen dat hij het fantastisch vindt dat zij in Ede al kennis kunnen maken met de technieken van de toekomst. ‘En die toekomst, daar hebben wij jullie bij nodig’.

Tijdens de les die daarna volgt, gaan de genodigden met de aanwezige leerlingen op ontdekkingsreis door de energietransitie. In een speciale nieuwsuitzending moedigt een reporter iedereen aan om  snel aan de slag te gaan met de energietransitie. Rik Timmermans van het docenten-team licht toe: ‘Alle aspecten van de energietransitie komen aan bod, we willen hiermee de leerlingen verleiden om te kiezen voor techniek. Het idee van een escape-room maakt het laagdrempelig en het competitie-element zorgt ervoor dat iedereen bij de les blijft’.

De Energietransitie Experience is een initiatief van de Provincie Gelderland, MPD Groene Energie, ITN, Het Streek, Knooppunt Techniek, ZON Transitie Support en Ede-Wageningen Engineering. Deze interactieve lesmodule is bedoeld voor de groepen 7 en 8 van de basisschool en de eerste twee klassen van de middelbare school. Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via www.energietransitie-experience.nl

error

Deel dit Energietransitie-Experience nieuws!